Revidert: GIEKs ramme for byggelån økes med 2 mrd.

Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett å øke rammen for byggelånsfinansiering med bistand fra Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK) fra fem til syv milliarder kroner. Dette kommer etter at regjeringen har fulgt nøye med på hvor mye rammen har vært brukt. Omstilling ved verftene i Norge etter offshorekrisen har medført økt etterspørsel etter byggelån.

-Dette gjør vi for å sikre aktivitet ved norske verft og arbeidsplasser i Norge. Vi vil at norske verft skal kunne bygge flere skip og flere grønne skip. En samlet maritim næring har spilt inn behov for å øke rammen for å få til dette. Vi lytter til næringen og øker rammen så flere skip kan få byggelånsfinansiering med bistand fra GIEK, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

-Dette er gode nyheter for Nelfos medlemsbedrifter, og all annen type leverandørindustri, som jobber internasjonalt og mot kunder som leverer internasjonalt, sier næringspolitisk direktør Tore Strandskog i en kommentar.

Norske verft har de siste årene omstilt seg fra bygging av i hovedsak offshoreskip til ekspedisjonscruiseskip og andre passasjerskip, ferger, fiskebåter og skip til oppdrettsnæringen.