Ny tilskuddsordning for billading i Oslo

Oslo kommune innfører en ny støtteordning for borettslag og sameier som ønsker å bygge ladeinfrastruktur for elbiler. Tilskuddet skal gå til oppgradering/etablering av infrastruktur for å legge til rette for etablering av ladestasjoner.

©Fotograf John Petter Reinertsen

– 70 prosent av boligene i Oslo er i borettslag og sameier. Skal vi lykkes i å redusere utslippene fra trafikken er vi avhengig av at borettslagene bygger ut ladepunkter for elbil i høyt tempo, sier Heidi Sørensen, leder for Klimaetaten i Oslo kommune i en pressemelding.

-Alle må ha mulighet til å lade bilen hjemme. Dette er helt i samsvar med det vi tok til orde for i høringen i forbindelse med Nasjonal transportplan, sier Tore Strandskog. Dette kommer like etter at Stortinget nylig påla regjeringen å utarbeide et lovforslag som sikrer alle som eier bolig i borettslag og sameier rett til å etablere ladepunkt for bil.

– Vi forventer at støtteordningen vil bidra til rask etablering av flere ladepunkter. Hver fjerde solgte bil i Oslo er en elbil. Det er ingen tvil om at både beboere og boligkjøpere som vurderer borettslagsleiligheter vil vektlegge tilgang til lading. Derfor forventer vi stor pågang av søkere til den nye ordningen, sier Sørensen.

Les mer på oslo.kommune.no her

Slik søker man om støtte