Tør du samarbeide med en konkurrent?

Skal du levere tilbud og er usikker på om du skal levere alene eller sammen med din konkurrent? Tenk deg om to ganger! Trår du feil kan bøtene bli store. 

Samarbeid kan være aktuelt for små og store bedrifter som ønsker å delta i anbudskonkurranser. Men her skal man være forsiktig. Samarbeid mellom konkurrenter er lov hvis du ikke kan løfte prosjektet alene, men ulovlig hvis du kan gi tilbud alene.

NHO og Nelfo inviterer til seminar 1. februar. Her vil bl.a. Konkurransetilsynet  gi bedrifter veiledning om vurderinger som må gjøres før man går inn i et samarbeid. Deltakerne vil få tilsendt Konkurransedirektørens presentasjon som vil kunne fungere som veiledning for vurderinger ved inngåelse av et prosjektsamarbeid.

-Dette er et svært nyttig seminar for de medlemsbedriftene som ønsker å inngå samarbeid i anbudskonkurranser. Meld dere på, oppfordrer Cathrine Aspestrand, direktør arbeidslivseksjonen i Nelfo. 

Nelfo vil på nyåret også komme med et nettkurs i konkurranserett og prosjektsamarbeid – «Hvordan unngå brudd på konkurranseloven». Prosjektsamarbeid kan være nøkkelen for små og mellomstore bedrifter for å kunne delta i større anbud og prosjekter, men det er mange fallgruver og disse vil bli belyst i dette kurset. 

Les mer på nho.no her