Ny utgave av Elmagasinet

Egen landsforening, Febdok-premiere og elsykkel

Eliaden er en stor og viktig møteplass for medlemsbedriftene. Vi er på plass for å presentere våre produkter og tjenester på en 120m2 stand, sier Bjørn Sørensen, prosjektleder for standene og seminarene på Eliaden. ©Fotograf John Petter Reinertsen

- Det blir full fart på Eliaden. Blant annet skal vi synliggjøre at Nelfo 1. januar i år ble ny landsforening i NHO. Det blir også premiere på Febdok 6.0. 

Dessuten frister vi med en elsykkel som premie i en quiz. Her gjelder det å tenke raskt, sier Bjørn Sørensen, prosjektleder for Nelfo-standene og -seminarene på Eliaden 2016.

- Med den råeste plug-in hybrid sportsbilen til BMW, det siste på velferdsteknologi, AMS-målere, effektregulering, lagringsmuligheter for overskuddskraft, styringssystemer og elbillading skal vi også vise hvordan samfunnet kan gjøres smartere. Dette gjør vi i samarbeid med Eliaden, CTM Lyng, ABB og Schneider Electric på #Smartere.

- På den 200 m2 store standen skal vi vise energidistribusjonen fra kraftstasjonen til forsyning og mating fra nett og sol til sluttbruker. Her skal blant annet Schneider Electric lade en BMWi8. 

- #Smartere presenterer løsninger markedet etterspør. Integrasjonen mellom fagområdene øker. Installasjonene blir stadig smartere. Her må medlemsbedriftene ha kompetanse for å konkurrere. Vi anbefaler alle å ta seg en tur.

Mye å tilby
Sørensen opplyser at Nelfo-standen er nabo til #Smartere, som igjen er nabo til den åpne scenen i D-hallen, der det er aktivitet hele dagen. 

- Her blir det gjennomført en rekke miniseminarer, blant annet om smarte nett, elbilading og velferdsteknologi. Dette gjør vi i samarbeid med CTM Lyng, ABB og Schneider Electric. 

- Vi satser på at både medlemmer og elinstallatører som vurderer medlemskap tar en tur innom. Nelfo har produktene og tjenestene de trenger for å effektivisere hverdagen og øke lønnsomheten.

Oppdatering på forskrifter og normer
- I 2014 kjørte vi et seminar om siste nytt på forskrifter og normer. Dette var kjempepopulært. Da kom det mer enn 200 deltakere. Flere stod på venteliste. Vi satser på samme opplegg i år. Med på laget har vi NEK og Energi Norge.  Her er det lurt å melde seg på tidlig.

- Tema er blant annet revisjon av FEL og FEF og erfaringer med FEK. Vi gir også status på NEK 399 Tilknytningspunkt for el og ekom, NEK 400 Landbruk, NEK 405 Elkontroll i bolig og næringsbygg, NEK 439 Elektriske lavspenningstavler, NEK 440 Stasjonsanlegg og NEK 700 Ekomanlegg.

- Dessuten er elektroinstallatørprøven i endring. Her skal vi se på organisering, nytt prøvekonsept, nye kvalifikasjonskrav og overgangsordninger. Den nye ekomautorisasjonsforskriften er også svært aktuell. Til slutt tar vi opp problematikk rundt elektromagnetiske felt og radiofrekvente felt og helse.

- NEK 399 er tema for et annet seminar vi gjennomfører i samarbeid med REN. Her skal representanter fra Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB), Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), REN og Nelfo svare på problemstillinger rundt normen, som ble innført for snart to år siden.

- Samtidig setter Interessegruppen for energieffektivisering, IEE, søkelyset på nye og skjerpede energikrav til bygg. Hver dag tilbyr vi kompetansepåfyll. Her er det noe for alle. 

Dataverktøy
Sørensen sier at dataverktøyene til Nelfo får stor plass på standen. 

- Dette gjelder både Eldata, Nelfo Ressurs og Febdok. Her blir det premiere på Febdok 6.0. I den nye versjon er det lagt vekt på å bedre brukervennligheten. Dessuten er det nytt design, blant annet med nye ikoner. Brukerne kan også velge egne farger på eksempelvis symboler og bakgrunn, kommentere i rød- og blåmeldinger og se inntil seks vern i serie i selektivitetsbildet. Samtidig er det lagt inn internt meldingssystem for systemansvarlig og nye verktøy for enklere drift i nettverk. 

- Vi setter også søkelyset på Elforlaget, Nelfo-skolen, Elmagasinet og medlemsfordeler på blant annet forsikring. Det lønner seg å være Nelfo-medlem. Dessuten blir det som vanlig messetilbud. Her er det penger å spare. Vi er på plass tirsdag 31. mai kl. 09.00.

Ny utgave av Elmagasinet

I maiutgaven av Elmagasinet kan du også lese om elkontroll på Haugerud gård i Lier, nye Holmestrand togstasjon, lysnavigering i Dubai, rekordsalg av nettkurs, FoU-satsing i Nelfo-bedriftene, kraftig vekst for Boligmappa, verdensrekord for kraftoverføring til Martin Linge og at SG Armaturen neste år runder en omsetning på 1 milliard kroner.