Caverion kjøper Esco Norway, datterselskap av Eneas

Vår visjon er å bli en ledende europeisk leverandør av avanserte og bærekraftige livssyklusløsninger for bygg og industri. Oppkjøpet av Eneas sitt selskap er en del av Caverions strategi om ytterligere vekst, som vi skal oppnå ved å øke andelen service og vedlikeholdstjenester, og bevege oss mot mer omfattende livssyklustjenester. Dette oppkjøpet styrker Caverions tjenester innen energieffektivisering, sier Knut Gaaserud, administrerende direktør i Caverion Norge.

Peter Kildal, daglig leder i Eneas datterselskap til venstre, og Knut Gaaserud, administrerende direktør i Caverion Norge. 

Ser frem til å komme inn i et større selskap

- Vi ser virkelig frem til å komme inn i et større selskap som leverer tjenester som kompletterer det vi har som våre spesialområder.  Prosjektering og levering av lønnsomme og energieffektive løsninger for yrkesbygg, samt gjennomføring og drift av EPC-kontrakter, krever god kontroll på alle tekniske fag. Som en del av Caverion får vi muligheten til å levere helhetlige løsninger til et marked som har stadig større fokus på energieffektivitet, sier Peter Kildal, daglig leder i Eneas datterselskap.

Eneas har jobbet med å redusere energikostnader i bygg siden 1995 og er lokalisert i Drammen. Datterselskapet Esco Norway har 17 ansatte, og omsatte for NOK 42 millioner i 2014. Selskapet har spisskompetanse innen EPC-kontrakter (Energy Perfomance Contracting), SD (Sentral Driftskontroll), EOS (Energiovervåking), energirådgivning og engineering.

Positivt for kundene
- Kompetansen som vi nå kjøper er en viktig brikke i å styrke vår energisatsning. Vi kan nå utvide tjenestespekteret til våre eksisterende kunder, samtidig som energikundene vi fører videre fra Eneas selskapet vil få en leverandør som kan ta det fulle ansvaret for å designe, produsere, drifte og vedlikeholde energieffektive bygg og industrianlegg gjennom hele livssyklusen, sier Gaaserud.

Blir værende i Drammen
Eneas selskapet Esco Norway AS har i dag skiftet navn til Caverion Esco, men vil bli værende i sine kontorlokaler i gamle og ærverdige Aass Bryggeri i Drammen, noe som sikrer kontinuitet for de ansatte.

- Noe av det viktigste med bedriften vi nå kjøper er de menneskene som jobber der og kompetansen de har, så alle skal bli med videre i Caverion Esco. Vi ønsker våre 17 nye kollegaer velkommen, og vi skal nå gjennom en prosess for å bli godt kjent med hverandre, sier Gaaserud.